
כתבה מתוך מגזין רננות גיליון מס’ 7:
הכתבה המלאה במגזין רננות פסח / 7.
המתכון לטבח / ר. בן חיים.
השף ישראל דודק, הוא השף הבכיר ביותר במגזר החרדי והוא נותן ל”רננות” שיעור לחיים, ואחר כך שיעור חשוב מאד במטבח.
איך לקנות זול ולהיות חכם.
שילוב של מזרח ומערב בבית ובמטבח.
האוכל הביתי? זה גורמה!
המקצוע הכי קשה והכי מספק, למה?
מטבח זה אחד המקצועות הכי קשים ולהיות שף במטבח זה מעפיל על הקשיים וכנראה גם הסיפוק מגיע בקלות.
מדוע בחרת בעבודה הקשה הזו?
אחד הדברים שבגללם נמשכים למקצוע כל כך הרבה אנשים, זה המהירות שבה מקבלים תגובה, נגר שבונה ארון יכול לעבוד במשך חודש ויותר עד ההתקנה, ‘אצלינו’ מכינים מנה, כעבור כמה דקות זה יורד מהמחבת ישר לצלחת, הלקוח מיד אוכל ואנחנו ישר מקבלים.. או הערה, או מחמאה.. אבל התגובה מיידית.
אני לא מאמין שאני בחרתי את המקצוע הזה, כבחור שלא הסתדר עם עולם הישיבות חיפשתי את עצמי, עברתי מלא תחנות מעניינות ואז פעם אחת השפית מירי זורגר האמינה בי, בעצם פתחה לי צוהר לתוך הקרביים של המקצוע, בזכות זה אני שם.
זו אכן עבודה קשה, זה אכן לא פשוט, אבל מתוך כל זה אני לפעמים מתגעגע לעבוד עם בגדים נקיים ומריחים טוב, אבל זה שווה כל רגע.
כיום אני מקדם טבחים אחרים, אני עוזר להמון אנשים במקצוע, אני מקדם את הקולינריה החרדית, זה מרגש אותי ושווה כל קושי.
תמונה ראשית: מתוך טקס 40 המשפיעים על כלכלת המגזר החרדי.
תהנו!